KUNJUNGAN KE :

Jumat, 29 Oktober 2010

UMURE MENUNGSO


JEJERAN PAMIKIRAN :



PANCEN NYOTO TERANG TERWELO-WELO...
UWIS ORA ISOK DIPUNGKIRI MANEH...
ISOK DIGAWE PITUTUR MARANG ATI SING KURANG BERSIH...
KALAWAN TIYANG KANG MELARAT BUDI PEKERTI'NE...

NALIKA MULAI LAIR PROCOT, MENCOLOT LAN ISOK NYAKOT DOT...
NALIKA MULAI ISOK ONGKONG-ONGKONG, MBRANGKANG LAN MEKANGKANG...
NALIKA MULAI ISOK NGOMONG,NJALUK GENDONG LAN MEDONGKRONG...
NALIKA MULAI ISOK BERAHI, NJALUK RABI SAMPEK DADI NINI-NINI...

OJOK SOMBONG NALIKO SIRO DISANJUNG...
OJOK LALI NALIKO SIRO LUNNGUH KURSI...
OJOK GETUN NALIKO SIRO DADI PIANTUN...
OJOK SEMBRONO NALIKO SIRO NDUWE KUWOSO...

AJI MUMPUNG AWAK ISIK KUAT...
AJI MUMPUNG AWAK NDUWE DERAJAT...
AJI MUMPUNG AWAK NDUWE PANGKAT...
AJI MUMPUNG AWAK AKEH OLEH BERKAT...

NANGING KUDHU DIELING-ELING...
MUMPUNG SIRO ISIK ELING...
NANGING KUDHU DITITENI...
MUMPUNG SIRO ISIK TITEN...

SAK PIRO SUWENE ITUNGAN WEKTU...
SAK PIRO DOWOHE AKAL BUDI ISOK GOLEK KUWOSO...
SAK PIRO GEDHE'NE NAFSU OLEHE NGERUK ISINE DUNYO...
SAK PIRO KUATE ROGO NALIKO BAKAL NANDANG LORO...

SIRO KABEH BAKALAN SENGSORO NALIKO KAKEAN NGO'YO...
SIRO KABEH BAKALAN KELORO-LORO NALIKO UWIS MANCIK TUWO...
SIRO KABEH BAKALAN DIBEBER'NO KELOSO NALIKO UWIS ORA ONOK...
SIRO KABEH BAKALAN NEBUS DUSO NALIKA URIP NANG ALAM DUNYO...

(Podho dieling-eling yoo Thole....)

Kamis, 21 Oktober 2010

TAHU - TEMPE


CANGKEM MINGKEM :

Sing dadi lak yoo akale...
Pokok'e isok cukup mbendinane...
Ora sampek kosong wakule...
Pawon isok terus kemebul geni'ne....

Tansaya mung mangan tahu...
Tansaya mung isok nggoreng tempe...
Sing penting akal budine...
Sing penting coro-cara'ne...

Tuku iwak uwis ora kuat...
Tuku jeroan isok asam urat...
Tuku daging isok merinding...
Ndelok rego sak iki uwis ora sebanding...

Karo oleh'e pemasukan...
Karo oleh'e bayaran...
Karo oleh'e ceperan...
Karo oleh'e enthit-enthitan...

Sing penting isok ngguyu...
Senadyan mung isok mangan tahu...
Sing penting isok memble...
Senadyan mung isok tuku tempe...

(Jeritan Wong Budhal Nang Pasar)

AUDIO PAGELARAN WAYANG KULIT BERSAMA KI NARTOSABDHO :

  1. Kresna Gugah
  2. Drupada Duta
  3. Karno Duta
  4. Kresna Duta
  5. Kresna Duta (Singo Barong)
  6. Abimanyu Gugur
  7. Suluhan Gatotkaca Gugur
  8. Karno Tanding
  9. Karno Tanding (Singo Barong)
  10. Salya Suyudana Gugur
  11. Parikesit Lahir
  12. Parikesit Grogol
  13. Pandadaran Siswa Sokalima
  14. Bale Golo-Golo
  15. Pandawa Dadu
  16. Pandawa Ngenger
  17. Babad Wanamarta
  18. Babad Wanamarta (Live)
  19. Wiratha Parwa
  20. Sesaji Rajasuya
  21. Pandawa Gubah
  22. Pandawa Boyong
  23. Pandawa Nugraha
  24. Pandawa Reco
  25. Pandawa Sapta
  26. Arjuna Wiwaha
  27. Permadi Boyong
  28. Abimanyu Krama
  29. Wisanggeni Krama (koleksi Santoso)
  30. Bima Bungkus
  31. Bima Suci
  32. Bimo Gugah
  33. Dewa Ruci
  34. Lahire Gatotkaca
  35. Gatotkaca Sungging
  36. Gatotkaca Nagih Janji
  37. Gatotkaca Wisuda (Singo Barong)
  38. Kalabendana Gugur
  39. Kalabendana Gugur (Live)
  40. Brajadenta mBalela
  41. Banuwati Janji
  42. Sayembara Menthang Langkap
  43. Alap-alap Setyaboma
  44. Kresna Kembang (Alap-alap Rukmini)
  45. Narayana Jumeneng Ratu
  46. Udawa Sayembara
  47. Kangsa Adu Jago
  48. Udawa Sayembara (koleksi Santoso)
  49. Gandamana Sayembara (koleksi Santoso)
  50. Suteja Takon Bapa
  51. Alap-alapan Larasati
  52. Pandu Gugur (Pamuksa)
  53. Sombo Juwing
  54. Narasoma
  55. Banjaran Bisma
  56. Banjaran Karna
  57. Banjaran Arjuna I
  58. Banjaran Arjuna II
  59. Bima Kelana Jaya (Banjaran Bima)
  60. Banjaran Druna
  61. Banjaran Bima (koleksi Santoso)
  62. Banjaran Gatotkaca (koleksi Santoso)
  63. Semar mbarang jantur
  64. Semar Kuning
  65. Semar Maneges
  66. Semar Lakon
  67. Sudamala
  68. Sudamala (lengkap)
  69. Bambang Partodewo
  70. Bambang Partodewo (Live)
  71. Bambang Sakri Kromo
  72. Sawitri (dan Satyawan)
  73. Krida Hasta (Live)
  74. Taman Maerokoco
  75. Mbangun Candi Sapto Renggo
  76. Arjunapati
  77. Kalimataya
  78. Prabu Dewa Amral
  79. Resi Manumanasa
  80. Begawan Tunggul Wulung
  81. Wahyu Srimakutharama
  82. Cokro Ningrat
  83. Wahyu Mandera Retna
  84. Sumantri Ngenger
  85. Anoman Obong
  86. Anoman Swargo
  87. Resi Mayangkara
  88. Rama Tundhung
  89. Rama Gandrung
  90. Rama Tambak
  91. Dasamuka Lair
  92. Sastra Jendrayuningrat (Alap-alap Sukesi)
  93. Kumbakarna Lena
  94. Kumbakarna Lena
  95. Dasamuka Lena
  96. Rama Nitis
  97. Goro-Gor0 1
  98. Goro-Goro 2
  99. WO – Goro-Goro
  100. WO – Petruk Kelangan Pethel

AUDIO PAGELARAN WAYANG OLEH KI WARSENO SLANK :

KOLEKSI PAGELARAN WAYANG ORANG :

  1. Wayang Orang Sriwedari – Petruk Wuyung
  2. Wayang Orang Sedyo Pandowo – Wisanggeni Lahir
  3. Wayang Orang – Lesmono Wuyung
  4. Wayang Orang – Gatotkaca Rebutan Kikis (Koleksi Mas Guntur)
  5. Wayang Orang – Srikandi Wuyung (Koleksi Mas Guntur)
  6. Wayang Orang Sriwedari – Semar mbarang Jantur
  7. Wayang Orang Studio RRI Surakarta – Mustakaweni
  8. Wayang Orang Sriwedari – Parta Krama
  9. WO Sekar Budaya Nusantara – Arjuna Kembar
  10. WO Sekar Budaya Nusantara -Babat Wanamarta
  11. WO Sekar Budaya Nusantara -Bale Sigala-gala
  12. WO Sekar Budaya Nusantara -Begawan Kilat Buwana
  13. WO Sekar Budaya Nusantara -Begawan Sabdawala
  14. WO Sekar Budaya Nusantara -Brajadenta mBalela
  15. WO Sekar Budaya Nusantara -Gareng Dadi Ratu
  16. WO Sekar Budaya Nusantara -Gathutkaca Lahir
  17. WO Sekar Budaya Nusantara -Harya Suman Cidra
  18. WO Sekar Budaya Nusantara -Jumenengan Prabu Rama Wijaya
  19. WO Sekar Budaya Nusantara -Kangsa Adu Jago
  20. WO Sekar Budaya Nusantara -Kartapiyaga Maling
  21. WO Sekar Budaya Nusantara -Pandawa Kurawa Lahir
  22. WO Sekar Budaya Nusantara -Pandawa Piningit
  23. WO Sekar Budaya Nusantara -Pandawa Tani
  24. WO Sekar Budaya Nusantara -Pandu Gugur
  25. WO Sekar Budaya Nusantara -Petruk Dadi Ratu
  26. WO Sekar Budaya Nusantara -Petruk Mantu
  27. WO Sekar Budaya Nusantara – Wahyu Makutharama
  28. WO Sekar Budaya Nusantara – Wahyu Cakraningrat
  29. WO Sekar Budaya Nusantara – Arjuna Wiwaha
  30. WO Sekar Budaya Nusantara – Rahwana Sang Angkara Murka (I dan II)
  31. WO Sekar BUdaya Nusantara – Punakawan Kemba
  32. WO Sekar Budaya Nusantara – Kresna Duta
  33. WO Sekar Budaya Nusantara – Kunthi Pilih
  34. WO Sekar Budaya Nusantara – Prasetya Dewabrata
  35. WO Sekar Budaya Nusantara – Sayembara Kasi
  36. WO Sekar Budaya Nusantara – Sekar Pudhak Tunjung Biru
  37. WO Sekar Budaya Nusantara – Semar Mantu
  38. WO Sekar Budaya Nusantara – Talirasa Rasatali
  39. WO Sekar Budaya Nusantara – Udawa Waris
  40. WO Sekar Budaya Nusantara – Wangsa Bharata
  41. WO Sekar Budaya Nusantara – Wisanggeni Takon Bapa
  42. WO Sekar Budaya Nusantara – Wisuda Satriatama

KETOPRAK JAWA