KUNJUNGAN KE :

Jumat, 12 November 2010

DAGING WEDHUS


CANGKRUK'AN :

BAGONG :
"Kang Gareng....!!"

GARENG :
"Opo Gong...!!"



BAGONG :
"Meneh sampeyan onok acara opo ora...?!"

GARENG :
"MENEH DINO OPO...?!

BAGONG :
"DINO SELOSO MENEH...!!"

GARENG :
"Ora onok Gong...!!"

BAGONG :
"Lek gak onok acara..., ayoo melok aku...!!"

GARENG :
"Melok nang endhi Gong....?! Ngelencer tach ?!"

BAGONG :
"Karepku yoo ngono...., tapi awak'e dhewe dadi uwong gak gablek...
Nglencere ora usah adoh-adoh...!!"

GARENG :
"Lha...!! Ngelencer nang endhi kok gak adoh iku Gong...?!"

BAGONG :
"Paling adoh mung sak-kecamatan wae...!!"

GARENG :
"Maksudmu Gong...?!"

BAGONG :
"Gowo'en sepeda pancal-mu... terus koen melok aku keliling kang Gareng !!"

GARENG :
"Keliling nang endhi...!!"

BAGONG :
"Keliling...yoo sekitar deso'e dhewe wae...!!
Tekok mesjid siji'ne nang mesjid liyane..."

GARENG :
"Terus...., tujuan'ne opo awak'e dhewe keliling nang mesjid-mesjid iku Gong...?"

BAGONG :
"Njupuk setorane mesjid iku nang awak'e dhewe...!!"

GARENG :
"Setoran opo....?
Duek tach Gong....?!"

BAGONG :
"Koen iku....pikiranmu duek wae sing onok...!!"

GARENG :
"Lek dhuduk duek...., terus opo Gong ?!"

BAGONG :
"Ayook njupuki daging wedhus...!!
Mosok koen gak ngerti lek dino meneh iku IDUL QURBAN kang Gareng...?!"

GARENG :
"Oh... iyo yo....!!
Wah... cocok karo sing tak arep-arep Gong...!!
Wayahe njaluk jatah nang mesjid-mesjid meneh iku...!!"

BAGONG :
"Biasane awak'e dhewe pas dino iku macak nggembel..., uyel-uyelan...., melok rebutan andume daging toch kang Gareng !!"

GARENG :
"He'eee...Gong !! Untung'e koen eling'no....!!
Isok kelalen aku lek nggak mbok eling'no Gong...!!"

BAGONG :
"Nah...!! Sak iki ayok podho nyiapno gelangsing gawe wadahe daging meneh !!"

GARENG :
"Ayook Gong....!!"

(Sangking girang'e wong loro iku mencolot soko ndukur gerdu...,melayu kegirangan mbalik moleh nang omah'e sampek lali magkok'e bakul dawet durung dibayar lan dibalek'no....)

Bakul Dawet sing ngenteni wong loro sing ngombe dawet'te iku mung isok tolah-toleh koyok kebo kopok'en...
Meringis kecut....