KUNJUNGAN KE :

Selasa, 01 Juli 2014

WARISAN KERIS PUSOKO (9)

Cak Poetruk ABG Tua
GORO-GORO BANYOLAN :

Si-Petruk mulai kenek oyot mimang cangkeme Bagong....
Kerungu unine duit limang triliun kupinge mulai njepapang ....
Antarane percoyo karo gak percoyo....
Kerise Gareng sing dipikir ora mbejaji malah dadi barang nomer siji...

Petruk :
"Temen tach Gong cocotmu lek ngomong....?!"

Bagong :
"Ora percoyo yo ora opo-opo....!!
Tak ubere playune Kang Gareng lek ngono....!!"

Petruk :
"Sik Gong....!!
Wis lek ngono aku melok kowe....
Nguber playune Kang Gareng.....!!
Ora opo-opo wis aku kelangan duit limang atus juta....
Sing penting hasile oleh duit limang triliun....!!"

Bagong :
"Lha....ket mau koyok ngene karepmu....
Lak gak ora adoh playune Kang Gareng....?!"

Petruk :
"Iyo....Gong !! 
Paling-paling isik ora adoh plakune Kang Gareng....!!"

Bagong :
"He'e....Truk....!!
Sikile Kang Gareng sing silir dingklang sisih mari kenekan asam urat.....
Berarti yoo isik durung pathek adoh playune Kang Gareng.....Truk.....!!
Ayo cepet kejar Kang....!!"

Petruk :
"Ayok Gong.....!! Let's go....!!
Kejar Kang Gareng......!!"

Akhire Petruk lan Gareng podho mlaku mbesosol nguber playune si-Gareng ...
Sing wis lumayan adoh mlakune temekan pujuk'e desa....
Ngomong ngalor-ngidul ngisore tretek.....
Antarane Petruk lan Gareng.... disaksekno Bagong .....
Nge'deal'no kata sepakat gawe tuku keris ....
Wong telu podho rukun salaman....

BERSAMBUNG .....