KUNJUNGAN KE :

Jumat, 28 Mei 2010

JAGAT UWIS RUSAK


MAS PETRUK URUN REMBUG :

KOYOK OPO GAMBARANE JAGAT SAK IKI. KETHOK-KETHOK'E TAMBAH SUWI KOK TAMBAH BEJAT KOYOK NGENE YOO REK !! OPO SING NGAWE RUSAK'E JAGAT IKI KABEH ? OPO MERGO TANGAN'NE MENUNGSO ? OPO TOH AMERGO JAGAT IKI UWIS TUWEK UMURE ...? OPO AMERGO GUSTI ALLAH WIS BOSEN NDELOK TINGKAH LAKUNE AWAK'E DHEWE KABEH.

YEN JAGAT UWIS TUWEK PANCHENE BENER REK ...!!
KOEN GAK PERCOYO ? LHA GAMPANG'AE NGEKEK'I GAMBARAN MARANG SAMPEYAN SEDOYO. COBO SAMPEYAN ITUNG, MULAI JAMAN'NE NABI ADAM SAMPEK TUMEKO JAMAN'NE BAGINDA ROSULLULLAH MUHAMMAD KUWI UWIS PIRANG-PIRANG ABAD SUWI'NE REK ...
LHA... SAK IKI UWIS TAUN PIRO ?

OPO NGGAK UWIS ENTHEK TENOGONE JAGAT IKI LEK DIKONGKON MUTER TERUS. LHA WONG BATERAI ABC, ALCALINE, EVERYDAY WAE ISOK ENTHEK. OPO MANEH BATERAI'NE JAGAT SING UWIS DIGAWE PIRANG-PIRANG ATOS TAUN KOYOK NGONO IKU.

RUSAK'E JELAS RUSAK IKU ENGKOK. OPO MANEH LEK DICEKEL TANGAN-TANGAN'NE MENUNGSO SING GOLEK SENENG'E DHEWE'AE... AJI MUMPUNG POKOK'E SIFAT'TE MENUNGSO IKU KABEH UWIS ORA PERLU MUNAFIK ATHEK NGGAWE EMBEL-EMBEL AGOMO AMBEK HAM BARANG. TEMBE AKHIRE YOO PODHO WAE KOYOK SING UWIS-UWIS.

GUSTI ALLAH MBLENGER NDELOK TINGKAHE MENUNGSO YOO JELAS BENAR SERATOS PERSEN. GAK KELIRU YEN MARINGI PERINGATAN UTOWO LAMBANG-LAMBANG SING ANEH-ANEH GAWE LAMPU KUNING.
TAPI TETEP WAE MENUNGSO PODHO ORA RUMONGSO. PANCET'AE KELAKUANE SAK KAREPE DHEWE KABEH ... MBEDUGAL GAK SADAR-SADAR. MECICIL KOYOK SAKTI-SAKTI'O DHEWE. PRINGAS-PRINGIS NDUKURE KURSI... MENGKERIK KOYOK ORA MATI WAE ...

JAGAT UWIS TUWEK..., JENGGOT'TE DHOWO KOYOK UMURE...PLAYUNE UWIS WATUK-WATUK. KESEL AMERGO ORA TAU LEREN MIKUL DUSO'NE MENUNGSO. ORA TAU DIBANCAK'I LAN DIWENEHI TUMBAL AMAL SHODAQOH. ORA IKHLAS OLEHI MENEHI WEWELAS...

NUWUN ....