KUNJUNGAN KE :

Kamis, 26 Agustus 2010

GOLEK DUIT


ATUR GREMENGAN CAK BAGONG :



Yen dipikir ora onok entek'e...
Yen diangen-angen tambah ora ngreken...
Yen diuber-uber ora bakalan nyidak...
Yen di-saut ora bakal onok sing nyangkut...


Nggawe cara sing bener malah dadi uwong kalah...
Nggawe cara sing salah malah dadi uwong menang...
Nggawe cara sing lurus malah dadi bengkong...
Nggawe cara sing bengkong malah dadi lurus...

Diewangi mangkat petheng bali surup...
Diewangi mangkat bersih bali blepotan...
Diewangi mangkat terhormat bali gak kerumat...
Diewangi mangkat memuji Gusti bali mungkiri Gusti...

Gedhene' sak piro bobotmu...
Gedhene' sak piro kuwasamu...
Gedhene' sak piro ajimu...
Gedhene' sak piro kesaktianmu...

Tansoyo akeh sing podho nguber...
Tansoyo akeh sing podho ngrebut...
Tansoyo akeh sing podho keblinger...
Tansoyo akeh sing podho semrawut...

Oleh sak ithik isik kurang...
Opo maneh ora oleh...
Oleh akheh jare'ne isik kurang...
Opo maneh isik oleh sak ithik...

(Ngudo Roso)