KUNJUNGAN KE :

Kamis, 26 Agustus 2010

SEGO BUNGKUSAN


SYAIRAN CAK PETRUK :

Mung sak pinchuk...
Kadhang kebungkus godhong...
Kadhang kebungkus koran...
Ukuranmu tetep mung sak pinchuk...

Tapi isok nggawe mareme ati...
Amarga mareki wetheng...
Tapi isok nggawe meringise lambe...
Amarga cangkem ke-bungkem...

Soko luwe'ne wetheng...
Sing njaluk disumpel...
Soko kepingin'ne cangkem...
Sing njaluk disumpet...

Soko tuntutan'ne jero'an...
Sing njaluk ditambal...
Soko umek'e urip-uripan...
Sing njaluk di-je'jeli...

Cukup sego pethang kephel...
Sing kebungkus godhong gedhang...
Cukup sego telung kephel...
Sing kebungkus godhong jati...

Cukup sego rong kephel...
Sing kebungkus kertas koran...
Cukup sego sak kephel...
Sing kebungkus koran bekas...

Dipangan para kuli...
Sing mari ngedhuk kali...
Dipangan para santri...
Sing podho moleh ngaji...

Dipangan para tukang...
Sing mari mbenak'no lawang...
Dipangan para pedagang...
Sing mari ngeduk'no barang...

Lungguh kursi...
Lungguh keloso...
Awak kuru kurang gizi...
Ora usah ngersulo...

(Ngudo Roso)