KUNJUNGAN KE :

Kamis, 26 Agustus 2010

THR


BENING'E ROSO :

Ojok menthang-menthang dadi juragan...
Sing mung isok lungguh methingkrang...
Ojok menthang-menthang dadi majikan...
Sing mung isok menehi kerja'an...

Buruh iku yoo menungso...
Dhudhuk kebo...
Kuli iku yoo pribadi...
Dhudhuk sapi...
Tukang iku yoo uwong...
Dhuduk terong...
Karyawan iku yoo insan...
Dhuduk kewan...

Weneh ono bayaran'ne...
Sak dhurung'e keringete garing...
Weneh ono gaji'ne...
Sak dhurung'e nafase siji-siji...
Weneh ono upah'ne...
Sak dhurung'e moleh...

Gawe ngiseni wetheng'e sing luwe...
Gawe mblanjani anak-bojone sing ngentheni pangan...
Gawe sangu moleh nang ndeso'ne...
Gawe ngrumat wong tuwo'ne sing uwis jompo...
Gawe menuhi kebutuhan'ne sak senenge...

Ojok sampek kowe sita...
Ndadek'no uripmu cilaka...
Ojok sampek kowe hambat...
Ndadek'no uripmu kuwalat...

Nyah...nyoh...
iki lho bayaran'mu...
Iki lho THR-mu...
Gawe gampang...
Gawe lego lilo'ne...
Kabeh sing urip nang alam dunyo...

(Ngudo Roso)