KUNJUNGAN KE :

Senin, 30 Agustus 2010

NYEDAKI RIYAYA...


PASEMONAN :


Soro'e dadi rakyat jelata...
Urip mung kelunta-lunta...
Sakben ndino koyok kewan melata...
Njagok'no koyok peminta-minta...



Opo maneh nyedaki Riyoyo...
Ora onok sing dijagak'no...
Ora isok tuku celono...
Ora isok tuku busono...
Ora isok nukok'no morotuwo...

Dino Riyoyo...
Isok mangan'ae uwis syukur...
Isok njajan'ae uwis makmur...
Ora ndelok uwong sing ndukur...
Ora ndelok barang sing ora ke-ukur...

Dino Riyoyo...
Mung isok kokor-kokor...
Mung isok sujud syukur...
Mung isok ndawak'no tafakur...
Mung isok turu ndengkur...

Dino Riyoyo...
Digawe ngilang'no pikiran sing ngelantur...
Digawe ngilang'no pikiran sing ngawur...
Digawe ngilang'no pikiran sing campur-bawur...
Digawe ngilang'no pikiran sing takabur...

Dino Riyoyo...
Cukup mung isok mangan bubur...
Saka woh-wohan sing isok di-tandur...
Ndadek'no awak tambah subur...
Pikiran tentrem urip yoo makmur...

(Ngudo Roso)