KUNJUNGAN KE :

Jumat, 03 September 2010

PEMBOKAT


TEPO SELIRO :


Budal mangkat...
Bondo mung nekat...
Ora kathek nggembol jimat...
Ora kathek nduwe alamat...


Mung onok'e tekat...
Mung onok'e niat...
Mung nduwe'ne semangat...
Mung nduwe'ne tirakat...

Budal nang kutho gedhe...
Golek kerjo'an nyambut gawe...
Gawe cukupe pangan...
Gawe mundhak'e derajat...

Dadi pembokat...
Sing kerjo'e mung ngerumat...
Dadi pembokat...
Sing dipercoyo njogo amanat...

Ora sethithik jasa'e...
Ora sethithik guna'ne...
Ora sethithik amal'le..
Ora sethitik ke-ikhlasan'ne...

Ngerumat omah'e majikan...
Ngeramut anak'e majikan...
Ngawe sikil bondho dengkul...
Ngawe sirah bondho gundul...

Tenaga dielung'no...
Perasaan dikalah'no...
Kebebasan di'ekek'no...
Nyawa uga digawe tata'an...

Nasibmu para pembokat...
Budhal mangkat ora nggowo jimat...
Nasibmu para pembokat...
Budhal mangkat bondho mung nekat...

Syukur oleh'mu mung berkat...
Syukur oleh'mu ora kuwalat...
Syukur oleh'mu nggak maksiat...
Syukur oleh'mu nggak dadi wong bejat...

(Ngudo Roso)