KUNJUNGAN KE :

Kamis, 26 Agustus 2010

UDAN TANGIS


Sepiro jeru'ne samudera...
Isik kalah karo jeru'ne relung ati...
Sepiro jembare bumi..
Isik kalah karo jembare pamikiran...
Sepiro dhukure mega raya...
Isik kalah karo dhukure angen-angen.
Sepiro tebel'le lapisan langit sa-pitu...
Isik kalah karo tebel'le tuntutan urip.

Sak'ben ndino mung onok ngersula...
Sak'ben ndino mung onok ngudo roso...
Sak'ben ndino mung onok roso ora lilo...
Sak'ben ndino mung onok howo angkoro...

Gawe marem'me daya...
Gawe marem'me roso...
Gawe marem'me pangerten...
Gawe marem'me ati...

Ngawe lelaku ugal...
Ngawe lelaku mbedugal...
Ngawe lelaku nyimpang...
Ngawe lelaku setan...

Tanpo nyenyuwun...
Tanpo memuji...
Tanpo se-syukur...
Tanpo se-sembah...

Marang Gusti sing nggawe urip...
Marang Gusti sing sugih peparing...
Marang Gusti sing sugih wewelas...
Marang Gusti sing nggawe urip...

Mung isok mecicil...
Mung isok nggerundel...
Mung isok lakak-lakak...
Mung isok jejeritan...

Gak iling tangise ati...
Jemlerit krungu nang alam ghaib...
Disakseni para dedemit...
Sing podho nyedhak ngolek murid...

(Ngudo Roso)