KUNJUNGAN KE :

Senin, 23 Agustus 2010

GOLEK SANDANG PANGAN


GELALI LEGI JARENE MAS GARENG :

Pancene golek sandang pangan jaman saiki ambek biyen bedo banget...
Jaman saiki tansoyo angel, rekoso, ngoyoh, tur akeh sing padha ngawe cara sing ora lumrah...
Akeh uwong sing mbelani ngesot, nggedibal, ngenthit, sedot kono-kene, golek rai, adu domba, njerumusno koncone, lan liyan-liyane cara...

Seje ambek biyen...
Sembarang rodhok murah..., upah kerjo yoo imbang gawe nyukupi kebutuhan...
Cukup sing dipangan...
Cukup sing di-sandang...
Pangonan ngiyop yoo onok...
Uwis pokok'e lumrahe menungso urip...

Opo amergo pengaruh "mobilitas" dadi kahanan koyok ngene...
Opo amergo "perdagangan global" lan "pasar bebas" sing mbarah'i...
Opo mergo "keterbukaan lan arus informasi" sing ndadhek'no kahanan iki...
Opo toh amergo "perubahan sosial" sing ora isok di-imbangi masyarakat ...

Krungu-krungu'ne...
Iki lho "modernisasi....."
Iki lho "industrialisasi...."
Iki lho "universalisme...."
Iki lho "metropolitanisme...."
Iki lho "miliniumisme...."

Sing isok ndadekno anak lali wong tuwo...
Sing isok ndadekno dhulur lali kadang...
Sing isok ndadekno roso kalah karo tego...
Sing isok ndadekno ikhlas kalah karo pamrih...
Sing isok ndadekno deso dadi kota....
Sing isok ndadekno surgo dadi neroko...

Kabeh podho dadi wong sombong...
Kabeh podho dadi wong linglung...
Kabeh podho dadi wong gemblung...
Kabeh podho dadi wong adigang-adigung...

Gak perduli onok wong mbambung...
Gak perduli onok wong busung...
Gak perduli onok wong kesandung...
Gak perduli onok wong njaluk ditulung...

Sing penting awak'e isok munggah panggung...
Sing penting awak'e isok dadi wong agung...
Sing penting awak'e isok menehi penthung...
Sing penting awak'e isok ngrokoti balung...

(Ngudo Roso....)