KUNJUNGAN KE :

Senin, 23 Agustus 2010

KENEK PHK


WEWARAH :

Pirang-pirang ndino Petruk susah pikirane. Awak'e sampek kuru koyok bodine' kucing'e.
Sing dipikir akeh... Koyok kebutuhan keluarga sing nggak onok entek'e..
Uwis anak'e akeh, bojo bolak-balik metheng... ditambah dhewek'ne mari kenek PHK..
Rasan'ne koyok bumi jungkir-walik keterjang lindu uripe si-Petruk.

Sakben ndino penggawean'ne mung ngelamun'ae nang ngisore uwit jambu sing onok ngarep omahe... Senggowang, tenger-tenger ambek senden uwit jambu. Bolak-balik pikiran'ne nerawang dino-dino wektu awak'e isik nyambut gawe nang pabrik omplong...
Koyok ngak percoyo ambek kenyataan yen awak'e isok kenek PHK...
Opo salah'e.... Opo alasan'ne...
Krungu-krungu kabar jarene "Pengurangan Tenaga Kerja"...., onok sing jare'ne ngarani "efisiensi Kerja" lan liyan-liyan'ne istilah sing podho tembe akhiri...

Apene golek kerjoan nglamar nang pabrik liyo..., tapi umur uwis ketuwek'en.
Apene njaluk tulung konco-konco... kok yoo podho nasib'e...
Apene njaluk moro tuwo sungkan...
Apene njaluk wong tuwo uwis gak onok...

Noleh nengen gak onok sing diangen-angen...
Noleh kiwo uwis gak ditungguk wong tuwo...
Noleh ngarep gak onok sing diarep-arep...
Noleh mburi... urip'e sing paling keri...

Ndelok bojo mbobot tuwek sampek nggak kerumat...
Ndelok anak akeh podho ora kopen...
Ndelok wakol kosong...
Ndelok senthong mlompong...
Ndelok genthong mengkurep...
Ndelok isin-isen omah wis podho ketegep...

Kabeh uwis kadol kabeh gawe kebutuhan mbendino...
Kabeh uwis podho keruwat gawe sawatan...
Kabeh uwis podho asat nglethek...
Kabeh uwis podho kosong mlompong...

Koyok pikirane Petruk sing ora weruh arah...
Koyok pikirane Petruk sing uwis ora genah...
Koyok pikirane Petruk sing mbelarah...
Koyok pikirane Petruk sing ruwet koyok bola ruwet...

Cobo dhulur....
Yen sampeyan oleh nasib koyok sing di-alami mas Petruk...
Cobo dhulur....
Piye budi-dayamu yen koyok mengkono ....
Piye dhulur ....??

(Ngudo Roso....)