KUNJUNGAN KE :

Minggu, 22 Agustus 2010

UDAN GETIH


MAS BAGONG MBESOSOL :

"Oalaaah....!!
Onok-onok wae gejala alam dunyo jaman saiki...
Kok onok udan sing warna'ne koyok getih...
Kuwi pertondo opo yoo..??

Opo bener tah dunyo iku uwis nyedaki dino kiamat...
Waduuh... yen bener bakal ciloko uwong sak dunyo iki...
Yen koyok ngono ayoo dhulur kabeh ndang podho siap-siap...!!
Siap tobat, siap ngamal sing akeh..., siap sembahyang..., siap njaluk sepuro nang wong tuwomu dhewe..., siap gak gelem tumindak sing aneh-aneh..., pokok'e siap opo wae sing mambu kabecikan urip nang alam dunyo....

Mboh bener mboh gak...!!
Wong awak'e dhewe kabeh mung wong goblok...
Ilmu mung sak tengu (tumo) wae ora perlu sombong...
Nduwe kapinteran sing ora barokah wae uwis dipamer'no mrono-mrene...
Yen kedadean kiamat beneran apa kabeh uwis siap...
Sembahyang wae isik belang blonteng...
Opo maneh poso..., pikiran'ne isik arep-arep buko mangan opo...
Ngamal ugo ngono... isih onok pamrih sing diarep-arep...
Pokok'e gambaran pertondo uwong munafik kabeh isik cumenthel nang awak'e dhewe kabeh...

Tinimbang durung siap... luwih becik ndang duwe persiapan mulai sak iki...
Sopo ngerti kiamat mengko di sebul terompet'te ambek malaikat Izroil wayah bengi, meneh isuk..., utowo emben ngarep...
Sing penthing awak'e dhewe uwis nduwe persiapan mboh sak ithik mboh akeh...
Pokok'e uwis siap... titik !!

Uwis yoo... !! Kok dadi aku sing ngecembeng koyok kyai...
Nuturi sampeyan kabeh....
Lah aku dhewe wae isik durung patek dadi wong bener...
Mung isok mbesosol ngerteni kahanan sing koyok ngono kuwi...
Bakalan onok opo maneh yoo... Tondo-tondo keanehan nang alam dunyo iki engkok...
Ayoo dhulur aku tak pamit dhisik...
Pikiren omelanku mau kanthi sing waskito...
Mbok bilih onok kesalahan yoo podho disepuro...
Lah wong aku yoo mung urun rembug bebuko babagan udan getih sing di siar'no nang TV wingi awan...
Nuwun ....