KUNJUNGAN KE :

Jumat, 13 Desember 2013

WARISAN KERIS PUSOKO ( 3 )

Blog Punakawan Suroboyo

GORO-GORO BANYOLAN :

Arek wedhok sing di celuk Suliana mung mesem ngguyu ....
Prawan ayu sing isik lugu .... 
Mlakune rodok kesusu-susu ...
Nyangking buku apene meguru ...
Kuliah kepingin dadi guru ...

Dasare si-Petruk ....
Irunge sampek mekrok ...
Podho koyok kue mangkok ...
Lek ndelok arek wedok ...
Meringis wae koyok kodok ...

Suliana sampek keweden ...
Olehe Petruk celak-celuk ora gelem leren ...
Suliana tambah kewedhen ...
Olehe Petruk  mlaku sampek nyenggol jerigen ... 
Lengo gas njero jerigen kutah kabeh mlebu kalen ...

Petruk :
"Suliana ....!!  (= Awe si-Petruk nang ngarep pager)
Kenalan opo'o karo aku .....!!
Suliana...!! Ojok wedhi karo aku Nduk ....?!" 

Ndelok si-Petruk nguber koyok ngono ...
Suliana tambah mbleyer mlakune karo mbisu ora semaur ...
Atine Petruk rodhok kecut...
Wong sugihne sak blang gentak ...
Lha kok disepelekno arek wedhok wingi sore ...
Sak kal sumbar njerone ati ....

"Awas kowe yoo Nduk ...!!
Kathek jual mahal karo Kang Petruk ....!!
Lek ora isok ngenekno awakmu ..., ojok diceluk jenengku Petruk !!
Piro sich bondo dunyane Bapakmu.... Kabeh isok tack tuku ...!!"
Suliana......, Suliana....., bocah kok ayune ora jamak...!!
Awas yoo kowe Nduk...!!" (= Sumbar petruk)

Mari sesumbar....
Si-Petruk mbalik mlebu omah...
Ambekane isik kempas-kempis ...
Durung lerem olehe mangkel karo Suliana ...
Bocak wadon anak Pak Lurah ...

Petruk bolak-balik mlebu-metu ngarep lawang ...
Golek akal lan coro ....
Sing onok nang utek'e mung carane koyok opo ...?!
Isok ngenekno Suliana dadi bojone ...
Dewekne muter utek ....
Ngatur strategi opo maneh dewekne dhulur ....
Sing mestine bakalan rame cerito iki nang seri papate ....


BERSAMBUNG ...